Een gids voor de algemene kust

Rondreis Marokko 8 dagen

Algemeen reisadvies

Als u vanuit Europa op bezoek bent, hebt u nu via Marrakech gemakkelijk toegang tot de Sahel, waar zich ook het Atlasgebergte bevindt. De minder bekende kant hiervan zijn de prachtige steden Fez, Meknes, Ait Benhaddou en Chefchasse. De culturele mix op de verzorgde campings en in de dorpen die u tijdens uw 8 dagen rondreis door Marokko zult aantreffen, is bijzonder aantrekkelijk. Senioren en gezinnen zullen blij zijn om dezelfde inspirerende steden te zien tijdens de rondreis over land.

Het nomadische scenario aan de poort van het Atlasgebergte laat u weinig tijd om deze glorierijke berg te waarderen. Misschien wilt u zien hoe de winderige hoogvlakte ‘s avonds en overdag het saaie zandplateau ontmoet. De perfecte showcase voor de nomadische geest. U keert dan terug naar de Europese steden in de lichte avond of de vroege ochtend.

Rondreizen door het Koninkrijk Marokko is als een opwinding in je lijf. Als u dit eenmaal hebt ervaren, zult u zich verheugen op het verkennen van het Atlasgebergte en de vele Berberdorpen daartussen.

De Noordelijke “Blauwe” Top Tour is de top van de berg voor de meeste toeristen. U bevindt zich op een 19 mijl hoge top die uitkijkt over het hele land Marokko en over de Westelijke Sahara. U zult de sensatie ervaren van het zijn op de top van deze berg met het hoogst mogelijke punt op het zuidelijk halfrond. Vakantiepakketten voor de Sahara kunnen een bezoek aan het “Blauwe” Topkamp omvatten, waar u de met sneeuw bedekte top van de berg kunt bekijken en zelfs nog een stukje hoger kunt gaan!

De zuidelijke “Rode Top” tocht is uitdagend, en is de piek voor mensen die echt de Navarrese keuken willen ervaren, de unieke ervaring van het leven als nomaden zoals zij gedwongen werden te doen door de late Marrakchi heersers. U zult meer dan waarschijnlijk worden vergezeld door een stam Berber-kleders.

De “Yellow Top” Tour is wederom een topevenement. Deze tocht is zelfs voor de meest geharde klimmer een uitdaging. De route loopt voornamelijk langs de Sahara, maar omvat wel een trektocht naar de top van de berg. Het dorp Ouarzazate is een mooie plaats om te stoppen en het panoramische uitzicht op de Sahara te bekijken gaat verder. Houd er rekening mee dat u een volledige dag nodig heeft om de berg te beklimmen.

Tips voor uw reis door de Sahara

Vergeet niet voldoende water mee te nemen. Het is van het grootste belang dat u in goede hygiënische omstandigheden blijft en voldoende voeding binnenkrijgt. U zult meer moeten doen dan normaal omdat u op enige hoogte zult klimmen.

De juiste kleding voor het klimaat en de woestijn is aan te bevelen. In de zomer kan het in deze regio behoorlijk heet worden.

Vergeet niet om een behandeling tegen hoogteziekte mee te nemen. Dat is handig voor het geval u pijn krijgt wanneer u de top bereikt.

Het voertuig dat u gaat gebruiken moet een hoog niveau van brandstofefficiëntie hebben. Het is geen goed idee om vaak in grotten of in de buurt van kliffen te rijden, omdat er dan gas in uw voertuig kan vrijkomen dat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

U kunt slechts één voertuig meenemen op de tour. Als u andere excursies wilt maken, moet u alternatieve afspraken maken met de touroperator.

De touroperator heeft uw reisgegevens nodig als hij erop staat dat u om welke reden dan ook beschikbaar bent. Zorg ervoor dat u hen de juiste gegevens geeft, zodat zij deze kunnen koppelen aan uw vakantieboeking.

Zorg ervoor dat u de voorwaarden van de verzekeringsdekking volledig begrijpt. Sommige verzekeringsmaatschappijen dekken u niet voor schade die u tijdens de tour veroorzaakt.

De touroperator zal betalen voor de accommodatie met airconditioning op de berg. Hoewel het erg duur is, zal het een van de beste gevoelensoculair zijn als u bedenkt dat uw kinderen nu ook kunnen genieten van het plezier.

Het plannen van een vakantie naar de zonnige kust van Marokko kan zo opwindend zijn, met de prachtige stranden die gewoon wachten om verkend en ontdekt te worden. Boek gewoon uw accommodatie met een scherpe online boekingsprijs en uw kinderen zullen een fantastische vakantie hebben.

Lees meer:

Botswana safari

Safari Namibië 

Leave a Reply

Your email address will not be published.