Wat is kamperen?

Camping Zuid-Holland

Er zijn ook hotelachtige schuilplaatsen die “Chateaux” worden genoemd. Dit zijn schuilplaatsen die in de heuvels zijn gebouwd en die een dakbedekking hebben. Ze zijn soms verbonden met restaurants en hotels. Chateaux zijn niet gebruikelijk in Zuid-Frankrijk, maar wel in het Westen, vooral in Nederland en BelgiĆ«. Zij kunnen onderdak bieden aan drie tot acht personen en beschikken over adequate faciliteiten zoals eetzalen, badkamers, volleybalvelden in de open lucht en barbecueplaatsen. In ons land zijn kastelen echter betrekkelijk zeldzaam en de meeste campings zullen onderdak bieden aan ongeveer 100 tot 200 personen.

Kamperen is een nationaal tijdverdrijf in Frankrijk, dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Het is het populairst in de zuidelijke regio van Frankrijk, met name in Bretagne, waar het weer het hele jaar door aangenaam is, hoewel niet altijd ideaal voor buitensporten. Kamperen lukt het best in de vroege ochtenduren, wanneer de zon nog niet fel schijnt of de wolken nog nauwelijks zichtbaar zijn. Toch is kamperen in de valleien en op het platteland, tenzij onder begeleiding van een gids, niet inspannend en kan iedereen, jong en oud, ervan genieten.

In Frankrijk kamperen de mensen een beetje anders, zoals te verwachten valt gezien de verschillen tussen de generaties, maar deze trend maakt kamperen voor toekomstige kampeerders niet per se minder plezierig. Als u naar de Britse televisie hebt gekeken, heeft die u misschien geleerd om het onverwachte te verwachten! In Groot-Brittanniƫ is het onwaarschijnlijke geval dat u tijdens uw kampeertocht verdwaalt, dat u ofwel uw tentharingen bent vergeten, ofwel er gewoon geen moeite voor hebt gedaan ze in te pakken. In Frankrijk pakken mensen hun kampeertenten vaker in waterdichte zakken en leggen die in de auto, in plaats van meerdere lompe tenten mee te nemen. In Frankrijk is de kans kleiner dat campings een goede grondconstructie hebben, dus voor een comfortabelere nachtrust is het zeker nodig om wat tijd te besteden aan het doordacht plannen van uw tent en standplaats.

Hoewel in termen van pure fysieke moeilijkheid, het overbrengen van een tent van het Verenigd Koninkrijk naar Franse campings is denk ik ongeveer net zo moeilijk als het is om te lopen op Mount Everest. De reden hiervoor is dat je in het Verenigd Koninkrijk meer kans hebt om een fatsoenlijk voertuig te hebben waarvan je zeker weet dat je het kunt dragen, terwijl je in Frankrijk met al je uitrusting moet wandelen – in feite moet je misschien wel je eigen voedsel, water en onderdak meenemen!

En omdat uw tent waarschijnlijk van een mindere standaard is, zijn de Franse campings over het algemeen kleiner, rustiger en hebben ze niet het soort gezellige kroeg dat u thuis gewend bent. Het resultaat is dat u in Frankrijk de keuze heeft uit vakantieplaatsen die…tromgeroffel alstublieft…schoner en meer geschikt voor toeristen zijn.

Lees meer:

Camping Den Haag

Leave a Reply

Your email address will not be published.